19/12/10

Συνάντηση στο 1ο Γυμνάσιο Νεου Ψυχικόύ/ Our partners in 1st Gymansio Neou Psychikou


Σύμφωνα με το πρόγραμμα comenius  η δεύτερη συνάντηση όλων των συνεργαζόμενων σχολείων είχε ορισθεί για τις 10 Δεκεμβρίου 2010 και ο τόπος συνάντησης το σχολείο μας.
Από τις αρχές Νοεμβρίου η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες, οργάνωση ξεναγήσεων, καθορισμός δραστηριοτήτων, επιλογή μαθητών που θα φιλοξενήσουν τους μαθητές-επισκέπτες, προετοιμασία δώρων.
Η σχολική κοινότητα για ενάμιση περίπου μήνα βρίσκονταν σε πυρετό προετοιμασίας.
Η πολυπόθητη ημέρα άφιξης των επισκεπτών μας έφτασε.
Το απόγεμα της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων υποδεχθήκαμε τους φιλοξενούμενούς μας. Οι μητέρες των μαθητών μας παρέθεσαν ένα εντυπωσιακό σε ποικιλία και ποιότητα γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ενώ τα μικρότερα μέλη της ομάδας παραδοσιακών χωρών του Δήμου μας με την καθοδήγηση της κας Μακρή χόρεψαν για τους προσκεκλημένους μας παραδοσιακούς χορούς.
Η επίσημη εκδήλωση υποδοχής έκλισε υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής και οι μαθητές μας –οικοδεσπότες συνόδευσαν του φιλοξενούμενους τους στα σπίτια τους, για ένα φρεσκάρισμα, μια και το βράδυ το δεκαπενταμελές των μαθητών είχε οργανώσει τον ετήσιο χορό, στον οποίο οι φιλοξενούμενοι μαθητές ήταν τα τιμούμενα πρόσωπα.



Το επίσημο πρόγραμμα ξενάγησης ξεκίνησε το Σάββατο και περιελάμβανε επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην Πλάκα και στο Μουσείο της Ακρόπολης,
και την Κυριακή ημερήσια εκδρομή στην Επίδαυρο και στο Ναύπλιο.





Τη Δευτέρα και την Τρίτη το πρόγραμμα του σχολείου τροποποιήθηκε ώστε αφ'ενός να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές μας να εμπλακούν στις δραστηριότητες του προγράμματος, αφ'ετέρου οι επισκέπτες μας να παρακολουθήσουν κάποια από τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος.

Οι δραστηριότητες την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν α)με την παρουσίαση των περιοχών που περιλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας και των σημαντικότερων περιοχών φυσικής κληρονομιάς, β)ακολούθησαν από κοινού μαθήματα Αγγλικών με τη συνεργασία της κας Τσονοπούλου Μ.,και Γεωργίου Ζ., Γαλλικών με την κα Τζουβελέκη Π.,, Ιταλικών με τον κο ΚΑτσιφό Ε., και Γερμανικών με την κα Τότση Λ., γ)τέλος στο εργαστήριο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας με την υποστήρηξη της κας Χατζηιωάννου και της κας Καμπαράκη συγκροτήθηκαν μεικτές ομάδες μαθητών από όλες τις χώρες προκειμένου να δημιουργήσουν ασκήσεις στο διαδίκτυο και ένα μικρό πολύγλωσσο λεξικό.







Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα περιελάμβανε α)μάθημα παραδοσιακών χωρών από τους μαθητές της Γ'τάξης με διδασκαλία της καθηγήτριας της Φυσικής Αγωγής κας Καρακώστα Β.
β)Μουσική συνἀντηση. Οι μαθητές της μικρής μας ορχήστρας και χορωδίας σε διδασκαλία του καθηγητή Μουσικής Παπαζαχαρίου Σπ., ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια όλα τα μέλη των ομάδων των χωρών συνεργασίας τραγούδησαν ταυτόχρονα την Άγια Νύχτα στις διαφορετικές γλώσσες.








γ)στα πλαίσια του μαθήματος της τεχνολογίας ζητήθηκε από όλες της ομάδες να δημιουργήσουν από κοινού κάποιο πόστερ, κολάζ ή κατασκευή σαν αποτέλεσμα της εμπειρίας που απέκτησαν στη διάρκεια της πενταήμερης συνεργασίας.

Δυστυχώς λόγω απεργίας οι αντιπροσωπείες της Ιταλίας, Βρετανίας και Πολωνίας αναχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες την Πέμπτη.

Η συνάντηση κατά γενική ομολογία είχε μεγάλη επιτυχία, όλοι οι στόχοι που είχαν τεθεί επιτεύχθηκαν.
Καθοριστική ήταν η συμβολή των οικογενειών που φιλοξένησαν τους ξένους μαθητές,τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιέταιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου