5/12/10

Η πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά./ Our cultural and natural heritage

Η πρώτη ενότητα που αποφασίστηκε να μελετηθεί απ' όλες τις χώρες είναι η πολιτιστική και φυσική μας κληρονομιά. Όλα τα σχολεία με τα οποία συνεργαζόμαστε ανέλαβαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα πολιτιστικά μνημεία που βρίσκονται κοντά τους και αποτελούν διεθνή μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς ( περιέχονται στη λίστα της UNESCO) καθώς και για τις περιοχές που έχουν ιδιαίτερη σημασία λόγω της βιοποικιλότητάς τους.
Επειδή το σχολείο μας βρίσκεται στην Αθήνα αποφασίστηκε ότι αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών από κάθε σχολείο θα επισκεφθούν το Σχολείο μας στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι εργασίες για της περιοχές και τα μνημεία της κάθε χώρας.
Το δικό μας σχολείο αποφασίστηκε ότι θα προβάλλει την Ακρόπολη και το Θέατρο της Επιδαύρου ως μνημεία διεθνούς πολιτιστικής αξίας, καθώς και το Ναύπλιο ως πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους.
Στη φυσική κληρονομιά, μελετήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος της βιολογίας, από τα τμήματα της Γ' τάξης οι περιοχές της Αττικής που είναι ενταγμένες στο δύκτιο Natura και ιδιαίτερα το Αισθητικό Δάσος του Υμηττού, η περιοχή της Ακρόπολης και ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας.
Οι παρουσιάσεις αυτές έγιναν κατ' αρχήν στην Ελληνική γλώσσα και οι καλύτερες από αυτές μεταφράστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές στα Αγγλικά προκειμένου να αναρτηθούν στο wiki το προγράμματος( http://begloballyaware.pbworks.com) και να παρουσιαστούν στην Συνάντηση του Δεκεμβρίου στην χώρα μας.
Στις παρουσιάσεις που ακολουθούν μπορείτε να δείτε κάποιες από τις εργασίες των μαθητών μας για την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά άλλοτε στα Ελληνικά και άλλοτε στα Αγγλικά.
Λίγα λόγια για την Ελλάδα:

Greece
View more presentations from elokab.

Η Φυσική μας Κληρονομιά


Στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν 8 σημαντικές περιοχές προστασίας.
Προστατευόμενα οικοσυστήματα στην Αττική





Are any threats at the ecosystem of Partnitha?  από την Γεώργα Μαριαλένα Γ΄1
View more presentations from elokab.

Η ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ από την Σφακιανάκη Έλια Γ'3
View more presentations from elokab.

Χλωρίδα του Υμηττού από τον Πλιάκο Ορέστη Γ'3
View more presentations from elokab.

The fauna and flora on Akropolis of Athens από την Βελλοπούλου Κων/να, την Μισκάλα Λορέττα, και τον Λίουση Αντώνη, Γ'2. 
View more presentations from elokab.

Η Πολιτιστική μας Κληρονομιά



Marathon event από την Γεώργα Μαριαλένα Γ'1
View more presentations from elokab.
Nafplio
View more presentations from elokab.


Olympic Athletic Stadium of Athens από την Αραβοσιτά Στεφανί Γ'1
View more presentations from elokab.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου